Reméljük a legjobbakat

"Minden férfi szeretne nyomot hagyni maga után. Azzal a tudattal búcsúzni az élettől, hogy tettei vagy gondolatai nyomán valami megváltozott a világban. Önteltségében elhiteti magával, hogy halála után majd azt mondják róla: íme, ez az ő műve."

Martin Booth: Az amerikai

apa szülő remény gyerek

Feltehetően zsákszámra találunk hasonló idézeteket regényekben, filmekben, interjúkban. Milyen sokkoló is bír lenni, amikor valaki kerek-perec kimondja, ami ott lapul ugyan megannyi emberi agyban, de sok-sok tudatréteg alatt, fel sem ismert motivációként, nyugtalanságot gerjesztő lepedékként. Igen, feltehetően valóban mind vágyunk rá, hogy letegyünk valamit az asztalra és nem csak a mindennapi kenyeret, ami szülőként felelősségünk is. Ezért is jutunk el végül oda, hogy… De ne szaladjunk ennyire előre.

0 Tovább

Januári gondolatok

0 Tovább

Ez a baj a fiatalokkal!

Lusták, beképzeltek, önzőek és egyáltalán: életképtelenek - ez az úgynevezett Y-generációval szemben legtöbbet megfogalmazott kritika. És minderről persze az Internet tehet.

gyerek szülő internet youtube video

0 Tovább

A papi erőszak útjai kifürkészhetetlenek

Senkinek semmi köze hozzá, hogy megkeresztelitek-e a gyereket. De tudd azt is, hogy neked sem kötelező ezért bármit elszenvedni.

erőszak gyerek

Előre bocsátom, hogy a családunk többék-kevésbé katolikus, a feleségem a többé, én a kevésbé, de azért a semminél ez is több. Nem volt számunkra kérdéses, hogy megkereszteljük-e a gyerekeinket, még akkor sem, ha a közeli és távoli rokonok, nem hogy hozzánk képest is kevésbé, de némelyikük egyáltalán nem mondható vallásosnak, ellenben kifejezetten viszketést kapnak a tömjénszagtól. És ez rendben is van így, mi sem mondjuk nekik, hogy legalább divatból jöjjenek éjféli misére Szenteste, mert a kókusztejet sem erőltetem, csak mert nekünk ízlik, hát nem tartjuk mi hülyének a másikat ettől, mindenki éljen azon szokásaival, amik neki fontosak, a másik ebbe ne pofázzon bele. Viszont a körzeti megbízott paptól a szülő kifejezetten azt várná előzetesen, hogy mosolyogva és tárt karokkal fogadja, ha az karján csecsemővel bekopog a plébánián, hogy dicsértessék, keresztelnénk. Na mi nem ezt kaptuk.

0 Tovább

Ami a Star Warsból kimaradt

0 Tovább
«
1234