A Barbie-féle testképtorzulás

Miért nem lehetnek sikeresek hosszú távon a "valódi szépség" kampányok?

Barbie-effektusnak nevezzük azt, amikor a nők egy olyan eszményi testalkatot céloznak meg, amelynek elérése teljesen életszerűtlen. Magyarul olyan vékonyak akarnak lenni, mint a kifutók agyonéheztetett/hánytatott modelljei, a tévében csillogó ruhákban felvonuló celebek - és ezt a mintát már egészen kisgyermek korúk óta látják maguk előtt, hiszen a világ leghíresebb lányoknak készült gyerekjátéka, a Barbie baba is épp ilyen nádszálvékony. A kislányok tehát ijesztően korán, akár három-négy évesen szó szerint kezükhöz kapják a mintát, íme, így néz ki egy felnőtt nő.

Lószart néz így ki.

test testkép csajok marketing reklám

0 Tovább

Kamu a megbánós zsebtolvaj videója

Kering most ez a videó/gif a neten, amin egy "zsebtolvaj" egyszer csak "észreveszi", hogy felvette őt a biztonsági kamera, ezért inkább visszaadja a pénztárcát, aztán némán bocsánatért könyörög. Kár, hogy kamu.

Az egy dolog, hogy rázkódik a kamera, tehát valaki a kezében tartja, ami biztonsági kameránál ritkán fordul elő. De az ötletet egy alig pár hónapos felvétel szolgáltatta vicces barátainknak: ezen az augusztusi videón ugyanez a szituáció zajlik le, csak nagyságrendekkel hihetőbben előadva (1:22-nél veszi ki a zsebéből, és aztán...)

Semmi gond, mindenki lop, a neten pedig pláne kifizetődő lenyúlni az ötleteket, hiszen a lájkolók töredéke jön csak rá, hogy nem eredeti az ötlet. Erről itt írtunk bővebben.

További sok-sok másolt és eredeti tartalom a Facebook-oldalamon: facebook.com/csoroapu

0 Tovább

Legjobb használtautó hirdetés ever

Eladóvá vált anyámék francia szarja - kezdi hirdetését a Jófogáson egy hirdető, és hasonló stílusban is folytatja. Egy Renault-ra gondol egyébként, ha ez nem lenne világos. A szöveg önmagában műalkotás, Örkényt juttathatja eszünkbe elsősorban, főként az ilyen mondatok miatt: "Törve sosem volt, bár idén nyáron egy paraszt kombájnos meghúzta a bal első részét, amit amikor apám meglátott, letérdelve 2 órán keresztül zokogott." :D

A hirdetés azóta törölve lett, de a cachékból elő lehetett varázsolni, gyorsan rögzítettem:

üzlet szülő marketing

üzlet szülő marketing

üzlet szülő marketing

0 Tovább

A szexizmus vajon mi?

Észrevettétek, hogy mostanában úton-útfélen dobálóznak a szexista szóval? Mármint a neten, nyilván. Férfiak, nők, főként ha minősíteni akarnak reklámot, tévéműsort, politikai felszólalást, a jól bejáratott szitokszavak mellé most már kötelező jellegűen beleveszik, hogy szexista. Ez egy egészen új jelenség, mármint ennek a kifejezésnek az ilyen sűrű használata, szerintem még öt éve se vádolt senki cikkeket, videókat, plakátokat szexizmussal ilyen mértékben, míg most egyre több publicista (akik öt éve is publikáltak) és kommentelő (akik öt éve is kommenteltek) napi szinten odagépeli, hogy ez meg ez szexista.

reklám szex marketing csajok

0 Tovább

Így reagált az internet a Batman v Superman előzetesre!

film social marketing

0 Tovább
«
123