Miért kellene mindig eredeti tartalmat posztolnod?

Láttam itt a reblogon, hogy elindult némi eszmefuttatás, milyen tartalmat kell/illik előállítania annak, aki labdába akar rúgni bloggerként, kiváltképp, ha versenyről van szó. Az egyik rendre - és okkal - visszatérő téma az eredeti kontent kérdése, amelyre a versenykiírás is utal, persze inkább jótanácsként.

De miért kell annyira félni a másolt tartalomtól?

Először is jelöljük ki a kereteket: lehetőségeink széles skálájának egyik végét a blogger ultraoriginál mindennapi hódításaim kétflekken féle eredet(haha)történetek jelentik, míg a másik véglet a macska fél az uborkától 234 ezredik megosztása. De várjunk csak… mi van, ha adott közönséget jobban érdeklik a macskák?

via GIPHY

Van egy rossz hírem: nincs általánosan jó vagy rossz kontent. Szinte mindennek megvan viszont a közönsége.

0 Tovább

Végre beszélhetünk a sz@rszagról

Kivel ne történt már meg, hogy a randivacsora után felmegy a nőhöz, de rájön a hascsikarás és olyan csomagot rak le a csaj wc-jében, hogy beindul tőle a tűzjelző!

online marketing video youtube reklám szar üzlet

Itt a piaci rés!

A Poo-Pourri nevű cégnél nem szarral gurítanak: új wc-illatosítójuknak komplett popdalt írtak és videoklipet forgattak hozzá, de olyat, amitől Taylor Swiftnek is beindul a bélmozgása.

Most találtam a YouTube-on, ha azt hitted, te már mindent láttál, akkor nézd meg ezt:

0 Tovább

Facebook-oldalt kezelni vs. gyereket nevelni

Túl az első hónapon az első szó a köszöneté, hiszen cirka 40 ezer klikket számolhattam össze. A második (és ettől felfelé) viszont a hogyan-továbbé, hiszen egy percig se feledjétek, hogy nem azért osztok itt életmódtanácsokat, hogy nektek jobb legyen, hanem hogy nyerjek egy kilót.

lista facebook gyerek profit üzlet szülő online marketing vállalkozás

Ennek szellemében létre is hoztam egy Facebook rajongói oldalt:

facebook.com/CsoroApu

Illetve rögtön kapok az alkalman, mert rájöttem, hogy egy Facebook-oldal kezelése és a gyereknevelés megannyi tekintetben hasonlít egymásra. Íme közülük 10:

1) Ha először csinálod, elolvasol egy csomó how-to anyagot, szakirodalom tömkelegét, akár még előadásokra is eljárhatsz és természetesen megkérdezel a környezetedben mindenkit, akinek már van tapasztalata. Majd furán nézel, amikor konstatálod, hogy mindenki másra esküszik.

2) Később rájössz, hogy miért: mert nincs két ugyanolyan gyerek/fb-oldal, és mindegyik mást igényel.

0 Tovább

Életvezetési tanács level100

Gyerekek, nincs valami nagy hangulatom ma, a gyerekeim rámakasztottak valami köhögős istenverését, nekik persze már semmi bajuk, na lényeg, a lényeg, hogy ma érjétek be egy instant életvezetési tanáccsal, ami egyúttal a közösségi média témakörét is érinti, plusz motivál:

https://twitter.com/MissDaniDaniels/status/658496114237116416

Gyertek máskor is.

0 Tovább

Akarsz Te is 160 ezer lájkolót? Klikk ide!

A naplemente aranyszínében fürdő mezőn vidám unikornisok liliomszirmokat prüszkölnek, mellettük az égkék forrásvíz habjából létünket új mederbe terelő kozmikus üzenet rajzolódik ki: "Az vagy, ami lenni akarsz!"

Hetente beszélek olyanokkal, akik magyarugar-pszeudófizika szakos diplomával és három felsőfokú nyelvvizsgával a kordkabátzsebükben az eszemeileg és anyagilag egyaránt kisemmizett magyar értelmiség rákfenéjét ismerték fel az olyan bloggermessiásokban, mint mondjuk Oravecz Nóra, vagy Paulo Coelho.

"Ilyet én is tudnék!"-kiáltják magukból kikelve a lájkpróféták orkán erejű sikerét látva. - "Ehhez nem kell ész, ez nem produktum! Ilyet bármikor kirázok a kisujjamból!"

Ezeknek az embereknek mindig ugyanazt szoktam mondani...

És ki a faszom tiltja meg, hogy te is csináld?!

Húzd ki azt a panaszmagyar fejedet a kommentszaros seggedből, és állj neki dolgozni! Nem nyafogni kell, hogy nincs már kereslet a latintudásodra, hanem, ha sikeres akarsz lenni, akkor tessék, csináld utána!

Jézusom, mennyi dolgozni nem akaró művésztől hallottam már, hogy így halott a kultúra, meg úgy igénytelenek az emberek, miközben olyan irigyek voltak Oraveczre és a többiekre, hogy a keserűség zöld trutymója szivárgott még a fülükből is.
Ilyet én is tudnék... Nem, bazmeg, nem tudsz, mert csak a szád jár, hogy te nem adod el magad. Nem, barátom, téged nem akar megvenni senki.

0 Tovább