Lusták, beképzeltek, önzőek és egyáltalán: életképtelenek - ez az úgynevezett Y-generációval szemben legtöbbet megfogalmazott kritika. És minderről persze az Internet tehet.

gyerek szülő internet youtube video

 

Találtam két videót, amelyek bájosan reagálnak egymásra a témakörben. Az egyiken Simon Sinek, neves tanácsadó és író fogalmazza meg aggályait, a másikban erre, illetve az egész témára válaszul hallhatjuk Adam Conover stand up komikust. Mindketten hihetlen jó szónokok, egyben nagyon szórakoztatóak. Ezért is nehéz igazat adni egyiknek vagy másiknak, mert mindig ahhoz húzunk majd, akit legutóbb hallottunk.

Sinek szerint többek között nagyon gyorsan ki kéne venni az "ezredfordulós" generáció (amely alatt nagyjából az 1984 után születetteket érti) kezéből a mobiltelefonokat, mert ijesztően szűkülnek a való életből vett tapasztalataik. Conover pedig mindezt baromságnak tartja és humorának minden eszköztárát beveti előadásában - amit egyébként nem egy show műsorban, hanem egy komoly marketing-konferencián prezentált -, hogy meggyőzze hallgatóságát: nem is létezik olyan, hogy "ezredfordulós" generáció.

Nekünk, szülőknek egyáltalán nem mindegy, hogy melyik előadónak mennyiben van igaza és miben tévedhet.

Én magam ugye életkoromnál fogva közelebb állok ehhez a bizonyos Y-generációhoz, bár már nem tartozom tisztán bele, s látom is magamon a felsorolt jeleket. Viszont a gyerekeim messze nem érintettek, hiszen még kicsik. Na de egyszer felnőnek. De nekünk most kell tisztán látni magunkat és a fiatal huszonéveseket, ha érvényes következtetéseket akarunk levonni arra kérdésre, hogyan neveljük a saját gyerekeinket.

Nézzétek meg mindkét videót, ha van rá kb. 2x20 percetek, tényleg a téma fontosságán túl rendkívül vicces is!

Na kinek van igaza?

És persze, ha szülő vagy, kövess a Facebookon>>